Volledig scherm
Marco Giampaolo. © AFP

AC Milan stelt Giampaolo aan als trainer

AC Milan heeft Marco Giampaolo benoemd als nieuwe trainer. De 51-jarige geboren Zwitser liet vorige week bij Sampdoria, dat afgelopen seizoen als 9de eindigde, zijn contract ontbinden. Hij begint op 1 juli en heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie voor een derde jaar.

Eind mei besloot trainer Gennaro Gattuso op te stappen bij de club uit Milaan. Ook technisch directeur Leonardo trok zijn conclusies. Leonardo werd opgevolgd door Paolo Maldini. Afgelopen vrijdag werd al bekend dat Zvonimir Boban als directeur voetbal in dienst treedt bij AC Milan, dat komend seizoen uitkomt in de Europa League.

Giampaolo was eerder trainer bij kleinere Italiaanse clubs als Empoli, Cremonese en Brescia.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.