Volledig scherm
© Getty Images

‘Adidas wil Real jaarlijks 110 miljoen betalen’

Het 'contract van de eeuw', zo omschrijft de Spaanse krant Marca de onderhandelingen tussen Real Madrid en kledingsponsor Adidas over een nieuw contract. Volgens Marca wil Adidas in tien jaar liefst 1,1 miljard betalen om de kleding te mogen leveren aan de 'Koninklijke'. Het zou dan gaan om de grootste sponsordeal ooit in het Europese voetbal.

Het nieuwe contract moet in 2020 ingaan. Adidas levert sinds 1998 de kleding aan Real Madrid. Het Duitse merk betaalt nu jaarlijks maximaal 52 miljoen euro (42 miljoen vast en 10 miljoen variabel), maar in de nieuwe deal zou dat bedrag verdubbeld worden. Volgens Marca krijgt Real Madrid tussen 2020 en 2030 jaarlijks 110 miljoen. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot bijna 150 miljoen.

Hoofdsponsor Fly Emirates betaalt 70 miljoen euro per jaar om op de voorkant van het witte shirt van de Madrilenen te staan. Daar steekt de 55 miljoen euro die FC Barcelona van Rakuten ontvangt zowaar schril bij af.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.