Volledig scherm
© reuters

Advocaat tekent toch voor één jaar bij in Sunderland

UpdateDick Advocaat gaat toch door als manager bij de Engelse voetbalclub Sunderland. Dat zegt de trainer tegen AD Sportwereld. Advocaat zei vorige week nog dat hij weg ging en ook niet meer bij een andere club aan de slag zal gaan.

,,Ik zou doorgaan bij Sunderland of stoppen. Het is dat laatste geworden'', zei de 67-jarige Nederlander vorige week woensdag.

Advocaat liet tevens weten alleen nog ergens als bondscoach te willen werken, waarna hij meteen in verband werd gebracht met België. Vandaag kwam Advocaat echter terug op zijn beslissing. Hij tekende een contract voor één seizoen in Sunderland. ,,Ze hebben zo aan me lopen trekken, dat ik niet meer kon weigeren'', zegt Advocaat vanmiddag tegen AD Sportwereld.

De Britse Premier League-club bevestigde donderdagmiddag het nieuws. ,,We zagen welke impact zijn enorme kennis en ervaring hadden op ons team en de club als geheel in slechts twee maanden tijd. De fans sloten hem in het hart, net als iedereen bij de club. Dus we zijn door het dolle heen dat hij hier langer blijft'', aldus voorzitter Ellis Short.