Volledig scherm
© REUTERS

AEK Athene viert eerste Griekse titel in 24 jaar

AEK Athene mag zich na 24 jaar weer kampioen van Griekenland noemen. PAOK Thessaloniki is tevergeefs in beroep gegaan tegen de straffen die het kreeg opgelegd.

Tijdens de topper tussen AEK Athene en PAOK op 11 maart braken er grote rellen uit. Voorzitter Ivan Savvidis van PAOK Thessaloniki haalde zelfs de wereldpers omdat hij met een revolver het veld opliep. De tuchtcommissie van de Griekse voetbalbond wees AEK als reglementaire winnaar aan (3-0). PAOK kreeg bovendien drie punten in mindering gebracht. Daarnaast moest PAOK een boete van 63.000 euro betalen en mag voorzitter Savvidis zich drie jaar niet vertonen bij voetbalwedstrijden in zijn land.

Omdat de straffen blijven staan voor PAOK, kan de club AEK Athene niet meer achterhalen. Beide clubs spelen op 12 mei nog wel de bekerfinale.

Volledig scherm
Andre Simoes viert een treffer voor AEK. © EPA
Volledig scherm
De Zwitserse trainer Vladimir Petkovic van AEK Athene. © EPA
  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.