Afgang blijft Deense amateurs bespaard

VideoDe Deense 'amateurs' en zaalvoetballers zijn een afgang bespaard gebleven in Slowakijke. Het werd 3-0 voor het thuisland.

Met een elftal bestaand uit zaalvoetballers en semi-profs uit lagere divisies heeft het Deense voetbalelftal in een oefenduel met toch wel beperkte cijfers verloren van Slowakije. Het werd in Trnava 3-0. Bij de Scandinaviërs ontbraken alle A-internationals en technische staf wegens een conflict met de nationale bond.

Volledig scherm
© EPA

Denemarken wilde toch spelen, om sancties van de UEFA te voorkomen. Ze stelden de Slowaken alvast een schadevergoeding in het vooruitzicht, waarvan de hoogte nog moet worden bepaald. Zo stond in het doel Christoffer Haagh. De 31-jarige keeper heeft meer dan vijftig interlands achter zijn naam staan, allemaal gespeeld in de zaal. Interimcoach was John Jensen, die ooit nog in de Bundesliga voor Hamburger SV speelde. 

Halverwege stond Slowakije op 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Adam Nemec en Albert Rusnák, oud-speler van FC Groningen. Na de rust schoot Adam Fogt nog in eigen doel.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.