Volledig scherm
Roberto Murgita reactsvan Genoa. © Getty Images

Afgang voor Genoa in bekertoernooi

Genoa is uitgeschakeld in de nationale bekerstrijd van Italië. De formatie uit de Serie A verloor na strafschoppen (6-7) van Virtus Entella, dat uitkomt op het derde niveau.

Na 90 minuten was het 2-2. Simone Icardi zette de gasten twee keer op voorsprong, steeds maakte de Pool Krzysztof Piatek uit een strafschop gelijk. De laatste keer deed hij dat vier minuten voor tijd.

In de 109de minuut benutte Genoa opnieuw een strafschop, nu dankzij Gianluca Lapadula. In blessuretijd maakte de Hongaar Krisztian Adorjan vervolgens de 3-3. In de reeks van penalty's kwam de beslissende misser op naam van Lapadula.
Virtus Entella plaatste zich met het succes voor de achtste finales. Daar voegen zich voor het eerst ook de beste acht clubs van vorig seizoen uit de Serie A bij.

  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'