Volledig scherm
René Meulensteen. © afp

Afscheid René Meulensteen bij Manchester United nabij

Het afscheid van René Meulensteen (49) bij Manchester United komt naderbij. De Brabander heeft nog een doorlopend contract bij de Engelse kampioen en mag ook blijven van de nieuwe trainer David Moyes, maar de vraag is in welke functie.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© REUTERS

Meulensteen beraadt zich daarop op zijn toekomst bij United, waar hij vanaf 2001 werkzaam is met één jaar onderbreking bij Brøndby IF.

Manchester United stelde onlangs Moyes aan als opvolger van Alex Ferguson, die de veldtraining de laatste jaren overliet aan Meulensteen. De Schot wil een andere koers varen in Manchester. 'Ik wil mijn eigen staf samenstellen', stelde de van Everton overgekomen trainer die vrijdag al afscheid nam van assistent-trainer Mike Phelan en keeperstrainer Eric Steele. Dat onverwachte besluit heeft binnen en rondom United tot de nodige commotie geleid. Meulensteen werkte nauw samen met de twee.

Phelan diende ManUnited twaalf jaar, Steele had de doelmannen vanaf 2008 onder zijn hoede. Dat jaar schoof ook Meulensteen door als veldtrainer van het eerste. Moyes heeft echter aangegeven zelf het veldwerk voor zijn rekening te willen nemen.