Volledig scherm
De taxi waar Sergio Agüero in zat op donderdag 28 september in Amsterdam. © Photo News

Agüero over taxi-ongeluk in Amsterdam: 'Ik kon de dokter wel vermoorden'

Gebroken ribbenSergio Agüero heeft voor het eerst gereageerd op zijn taxi-ongeluk in Amsterdam op donderdag 28 september, waarbij hij gebroken ribben opliep. ,,Ik kon de dokter wel vermoorden toen ik hoorde dat ik een tijdje niet kon voetballen, zo boos was ik."

Sergio Agüero was in Amsterdam voor een concert van de Colombiaanse artiest Maluma, die optrad in de AFAS Live. Na het optreden gingen de Argentijnse stervoetballer en de artiest samen met de taxi richting Schiphol, maar onderweg raakte de taxichauffeur de controle over het stuur kwijt en klapte de auto tegen een groot verkeerslicht. Agüero liep bij het ongeval enkele gebroken ribben op, waardoor hij na de schrik al snel veel pijn voelde. ,,Ik kreeg mijn riem in eerste instantie niet los, want ik zat helemaal vastgeklemd in de auto. Dat waren een paar vervelende minuten."

@maluma . Gracias por la invitación !! 👌🏽

309.7k Likes, 7,331 Comments - Sergio Leonel Agüero (@10aguerosergiokun) on Instagram: "@maluma . Gracias por la invitación !! 👌🏽"

Ziekenhuis

Volledig scherm
Sergio Agüero op de training van Argentinië in Moskou. © AFP

Agüero werd vervolgens uit de auto gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerde de dokter al snel dat hij gebroken ribben had opgelopen. ,,Ik vroeg de dokter direct of ik die zaterdag daarop tegen Chelsea kon spelen, maar dat was volgens hem niet mogelijk. 'Volgende week dan?' vroeg ik, maar ook dat was volgens hem uitgesloten. Toen kon ik dat hoorde kon ik de dokter wel vermoorden, zo boos was ik op het nieuws en de hele situatie." 

Dat betekende namelijk dat Agüero ook de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinië tegen Peru (0-0) en Ecuador (1-3) moest missen. Dankzij een hattrick van zijn goede vriend Lionel Messi plaatste Argentinië zich op het nippertje nog voor het WK 2018 in Rusland. La Albiceleste speelt zaterdag in Moskou een oefeninterland tegen het gastland van het aanstaande WK. De 29-jarige Agüero (34 goals in 82 interlands) zal dan voor het eerst sinds 11 juni 2016 weer eens willen scoren voor het nationale team van Argentinië. 

Volledig scherm
Sergio Agüero viert zijn treffer tegen Napoli, waarmee hij all-time topscorer van Manchester City werd. © Getty Images