Volledig scherm
Bradley Lowery schudt de handen van de spelers van Everton. © Getty Images

Al 11.000 kerstkaarten voor zieke voetbalfanaat

De 5-jarige Bradley Lowery uit het Britse Blackhall is groot fan van Sunderland. Heel vaak zal hij zijn favoriete club echter niet meer zien spelen. Bradley heeft neuroblastoom en heeft waarschijnlijk nog maar een paar maanden te leven. Voor deze kerst had hij nog één wens, waar massaal gehoor aan is gegeven.

Volledig scherm
Bradley krijgt een knuffel van Samson the Cat, de mascotte van Sunderland. © Getty Images

Bradley wilde zoveel mogelijk kerstkaarten ontvangen van mensen van over de hele wereld. Aan die oproep is de afgelopen weken al massaal gehoor gegeven. Een supporter van Everton startte het initiatief, dat vervolgens door duizenden mensen werd gevolgd. Bradley ontving twee weken voor kerst al ruim 11.000 kerstkaarten. De huiskamer van de familie Lowery staat inmiddels vol met bakken vol enveloppen en kaarten. ,,Iedereen vindt hem een held, dat is hij natuurlijk ook. Hij is een uniek kind," zegt zijn opa Howard Stonebank. 

Ook veel voetballers zijn aangegrepen door het verhaal van Bradley, zo is te zien op het twitteraccount dat wordt beheerd door zijn ouders. Spelers als Aaron Ramsey (Arsenal) en John Terry (Chelsea) stuurde hem al een persoonlijke boodschap.

Bij Bradley werd in 2013 neuroblastoom ontdekt. Dit is een zeldzaam en kwaadaardig kankergezwel, dat vooral voorkomt bij jonge kinderen. Bradley werd bekend toen hij op maandag 12 september mascotte was bij het duel tussen zijn favoriete club Sunderland en Everton in de Premier League. Everton doneerde nog dezelfde avond een bedrag van 250.000 euro zodat Lowery geopereerd kon worden in Verenigde Staten, maar ook deze operatie mocht niet baten. 

Lowery zal vanavond bij het duel tussen Sunderland en Chelsea wederom aan de hand van aanvoerder Jermaine Defoe het veld oplopen in het Stadium of Light.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement