Toby Alderweireld vanmorgen in het shirt van Atlético.
Volledig scherm
Toby Alderweireld vanmorgen in het shirt van Atlético. © Sven Claes

Alderweireld voor vier jaar naar Atletico Madrid

UpdateToby Alderweireld ondertekent nog dit weekeinde een 4-jarig contract bij Atletico Madrid. De verdediger is zaterdag medisch goedgekeurd in de hoofdstad van Spanje. Hij nam vrijdag al afscheid van zijn ploeggenoten bij Ajax. De kampioen van Nederland ontvangt zo'n 7 miljoen euro voor de 24-jarige Belg, die 9 jaar geleden als jeugdspeler in Amsterdam arriveerde.

Alderweireld stond de afgelopen weken ook in de belangstelling van Bayer Leverkusen, Norwich City, Spartak Moskou en AS Roma. Hij was in het bezit van een aflopend contract. Ajax haalt geen opvolger voor Alderweireld. Trainer Frank de Boer heeft vertrouwen in Stefano Denswil en Joël Veltman. Ajax versterkte zich eerder deze zomer al met Mike van der Hoorn, net als Alderweireld een rechtsbenige centrumverdediger.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken, zoekt nog wel naar een opvolger voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Christian Eriksen. Chelsea heeft hem laten weten dat het Marco van Ginkel nog niet wil verhuren. De oud-speler van Vitesse heeft nog niet heel veel uitzicht op speeltijd bij de club uit Londen. Ajax probeerde al eerder Lerin Duarte van Heracles Almelo over te nemen. Beide clubs bereikten vooralsnog geen overeenstemming over een transfer.

Toby Alderweireld.
Volledig scherm
Toby Alderweireld. © pro shots