‘Algerije niet langer fragiel en gevoelig voor fouten’

Afrika CupIn aanloop naar de halve finale van de Afrika Cup vergelijkt bondscoach Gernot Rohr van Nigeria, waarvoor William Troost-Ekong de kwartfinale besliste, tegenstander Algerije met twee jaar geleden. In niets zijn ze hetzelfde, zegt hij. 

Volledig scherm
Bondscoach Djamel Belmadi van Algerije. © AFP

Destijds stonden beide landen tegenover elkaar voor kwalificatie voor het WK in Rusland. ,,Algerije was erg fragiel. We wonnen met 3-1 en zij maakten heel veel individuele fouten. Ze maakten het ons erg gemakkelijk, net als in de return.", zegt Rohr op de persconferentie. De tweede wedstrijd voor WK-kwalificatie eindigde in een gelijkspel, maar Nigeria won achteraf omdat Algerije een speler had opgesteld die niet speelgerechtigd was. 

Rohr bewondert het werk van Djamel Belmadi, die pas één jaar aan het roer staat bij het Noord-Afrikaanse land. ,,Algerije is nu erg solide en fysiek sterk. De balans tussen aanval en verdediging is goed. Ze hebben flinke stappen gemaakt.” 

Daarom verwacht de bondscoach van Nigeria Rohr dat de halve finale een totaal andere wedstrijd zal zijn dan twee jaar geleden. Die bereikte Algerije voor het eerst sinds 2010. 

Bekijk hieronder hoe Nigeria en Algerije zich voorbereiden op hun halve finale van de Afrika Cup: