Volledig scherm
Jody Lukoki (recht) viert zijn winnende goal met zijn ploeggenoten. © AFP

Alle Duitse clubs verliezen in CL én EL

Niet alleen de Nederlandse clubs doen het in Europa niet al te best, ook de Duitse ploegen worstelen in de Champions én Europa League. Alle clubs van onze oosterburen verloren hun wedstrijd. 

Gisteren gingen Bayern München (tegen PSG), RB Leipzig (Tegen Besiktas) en Borussia Dortmund (tegen Real Madrid) onderuit in de Champions League. Vandaag was het in de Europa League de beurt aan FC Köln (tegen Rode Ster), Hertha BSC (tegen Östersunds FK) en Hoffenheim (tegen Ludogorets) in de Europa League. Het doelsaldo was: 2-12. 

Duitsland is nu de derde plek op de coëfficiëntenlijst kwijt aan Italië. Dat betekent één club minder afvaardigen dan nu (zeven ploegen). 

Volledig scherm
Deceptie bij Bayern. © REUTERS
Volledig scherm
Teleurstelling bij Dortmund. © REUTERS
Volledig scherm
Leipzig-spelers zijn teneergeslagen na de tweede goal van Besiktas. © AP
Volledig scherm
Curtis Edwards stopt Mitchell Weiser van Hertha af. © REUTERS
Volledig scherm
De spelers van FC Köln druipen af na de thuisnederlaag tegen Rode Ster. © AP
  1. Koeman niet blij met uitlatingen Nijhuis: 'Ga terug in je mand'

    Koeman niet blij met uitlatingen Nijhuis: 'Ga terug in je mand'

    Ronald Koeman was na afloop van Everton - Arsenal (2-5) niet alleen teleurgesteld over de wedstrijd, maar ook over de uitlatingen van scheidsrechter Bas Nijhuis in Voetbal International afgelopen vrijdag. Daarin deed hij uitlatingen over opmerkingen van Koeman na Everton - Olympique Lyon (1-2) van afgelopen donderdag. ,,Ook deze mensen moeten tegenwoordig boeken verkopen. Ik vind het heel laag dat hij zich zo uit als scheidsrechter. Ga in je mand en fluit je wedstrijden."