Anderlecht blijft kwakkelen: nederlaag in topper met Club Brugge

VideoAnderlecht blijft matig presteren in de Belgische competitie. De Brusselse club ging bij Club Brugge met 2-1 onderuit. Voor de ploeg van trainer-speler Vincent Kompany, die zelf op de bank bleef, was het alweer de vijfde nederlaag in de achtste wedstrijd.

Voor Club Brugge kwamen Hendrik van Crombrugge (eigen doel) en Krépin Diatta tot scoren. Nacer Chadli had in de vijfde minuut Anderlecht nog wel op voorsprong gebracht. Ruud Vormer speelde de gehele wedstrijd bij Club Brugge. Derrick Luckassen en Philippe Sandler waren basisspelers bij Anderlecht, waar Michel Vlap op de bank bleef.

Standard Luik behield zonder al te veel problemen de koppositie. De ploeg van coach Michel Preud’homme versloeg Eupen met 3-0. Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0 door doelpunten van Kostas Laifis en Aleksandar Boljevic. Boljevic zorgde na ruim een uur voor de 3-0. Eupen voetbalde de laatste tien minuten met tien man: Jordi Amat moest met twee gele kaarten naar de kant.

Standard heeft 18 punten uit acht duels. Het nog ongeslagen Club Brugge volgt op 1 punt, met een wedstrijd minder gespeeld.

Volledig scherm
Spelers van Anderlecht. © BELGA