Volledig scherm
Mark Coucke © Photo News

Anderlecht in handen van Belgische miljonair Coucke

De Belgische zakenman Marc Coucke krijgt mogelijk nog voor het einde van dit jaar een meerderheidsbelang in Anderlecht. De Belgische voetbalclub heeft vandaag laten weten dat het ,,exclusieve onderhandelingen'' voert met de miljonair, die ook in de wielersport actief is en voorzitter is van voetbalclub KV Oostende.

Voorzitter Roger Vanden Stock toont zich tevreden met de ontwikkeling. ,,Zoals mijn vader het mij voordeed, wilde ik op tijd de fakkel doorgeven, zodat ik zeker was dat Anderlecht in goede handen terechtkwam. Met andere woorden, in de handen van mensen die het goed voor hebben met de club, en die bovendien een langetermijnvisie hebben en de club de nodige stabiliteit kunnen bieden'', schrijft de zoon van oud-voorzitter Constant Vanden Stock op de website van de club.

Coucke vergaarde zijn kapitaal met het bedrijf Omega Pharma, waarmee hij ook als sponsor in de wielersport actief was. KV Oostende, dat net als Anderlecht uitkomt op het hoogste niveau in België, zal de ondernemer van de hand doen.