Voorzitter Marc Coucke (links) en Frank Arnesen
Volledig scherm
Voorzitter Marc Coucke (links) en Frank Arnesen © BELGA

Anderlecht ontslaat Arnesen en haalt Vercauteren

Anderlecht heeft technisch directeur Frank Arnesen ontslagen. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Hij wordt vervangen door de Belgische legende Frank Vercauteren. 

De club heeft technisch directeur Frank Arnesen ontslagen. De Deense oud-voetballer kwam in januari van dit jaar bij Anderlecht. Hij was daarvoor lid van de raad van commissarissen bij PSV. Anderlecht kent een historisch slechte seizoensstart met 6 punten uit 9 wedstrijden.

,,Laat het duidelijk zijn dat Vincent Kompany als speler-manager de speelwijze en voetbalvisie van RSC Anderlecht blijft belichamen”, meldt sportief directeur Michael Verschueren van Anderlecht. ,,Met Franky Vercauteren krijgt hij nu een ervaren coach die de volledige verantwoordelijkheid op wedstrijddagen zal dragen”, verduidelijkt sportief directeur Michael Verschueren.

Franky Vercauteren in december 2012 als trainer van Anderlecht.
Volledig scherm
Franky Vercauteren in december 2012 als trainer van Anderlecht. © EPA
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.