Volledig scherm
De bewuste tackle van Heung-Min Son op André Gomes. © EPA

‘André Gomes mogelijk dit seizoen nog in actie’

Everton-middenvelder André Gomes maakt mogelijk dit seizoen nog zijn rentree op het voetbalveld. Dat heeft Marco Silva, trainer van de Engelse club, vanmiddag gezegd. 

In het duel met Tottenham Hotspur, zondag, liep Gomes een beenbreuk op na een tackle van Heung-Min Son. Door die tackle botste de Portugees tegen Spurs-verdediger Serge Aurier aan. Everton-trainer Silva is positief gestemd. ,,Het is moeilijk om te praten over een datum waarop hij weer kan spelen. Het zou kunnen dat dat nog dit seizoen gebeurt.‘’ 

Gomes werd maandag al succesvol geopereerd. Eerder werd bekend dat het de oud-speler van Barcelona en Benfica vrijwel zeker volledig zou herstellen van de horrorblessure. 

Voor de tackle op de Portugese middenvelder kreeg Son, die in tranen het veld verliet, de rode kaart. Later werd die kaart geseponeerd, omdat de tackle van de Zuid-Koreaan niet de oorzaak van de beenbreuk is geweest. 

André Gomes on Twitter

Thank you for your unconditional support! 🙏 Obrigado pelo vosso apoio incondicional! 🙏 ¡Muchas gracias por todo vuestro apoyo! 🙏 https://t.co/KEz31pvWD2