Volledig scherm
© BELGA

Antwerp klopt Cercle ondanks rood Hoedt en achterstand na 10 seconden

Antwerp heeft zich in de uitwedstrijd tegen Cercle Brugge nog kunnen herstellen van een dramatische start. Al na 10 seconden kreeg de ploeg een strafschop tegen en in de zevende minuut verdween verdediger Wesley Hoedt met rood naar de kant. Desondanks won Antwerp met 2-1.

Bij de eerste de beste aanval kreeg de thuisclub, hekkensluiter in de Jupiler Pro League, een penalty. Die werd benut door Kevin Hoggas. Een paar minuten later hield Hoedt de doorgebroken Dylan de Belder tegen en mocht Antwerp met tien man verder. De ploeg van coach Laszlo Bölöni liet zich niet ontmoedigen. Al in de 13e minuut maakte Lior Refaelov gelijk. Tien minuten na rust zette Alexis De Sart de gasten op een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.

Antwerp heeft nu evenveel punten (42) als AA Gent, dat zaterdag met 3-1 won van Excelsior Moeskroen en de eerste belager is van Club Brugge. De koploper (49 punten) gaat zondagavond op bezoek bij Anderlecht.

Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.