Volledig scherm
© AP

Arda Turan stopt bij Turkije na bizar incident met journalist

Arda Turan stopt per direct als international van Turkije. Hij is in eigen land in opspraak geraakt na een oefenwedstrijd in Macedonië. De aanvoerder van de nationale ploeg en speler van Barcelona zou zich in de nacht van maandag op dinsdag in een vliegtuig hebben misdragen tegenover een Turkse journalist. 

De middenvelder zou de verslaggever hebben beledigd en bij de hals hebben gegrepen. Medepassagiers wisten in het toestel, dat op weg was naar Slovenië, een escalatie van de ruzie te voorkomen.

,,Ik vertrek bij de selectie en speel niet meer voor Turkije. Ik heb in het tricot van het nationale elftal een fout gemaakt'', zei Turan in een korte persconferentie. De beslissing om te stoppen als international is een persoonlijk beslissing, liet Turan weten. Hij voelt zich nu ,,licht als een vogel''.

Eerder zei Turan over het incident: ,,Wat ik heb gedaan, is misschien niet goed te praten, maar ik vond het wel waardig en eervol gedrag. 

De belaagde journalist is van plan aangifte te doen tegen de getergde voetballer, die naar verluidt nog boos op hem was wegens diens berichtgeving bij het EK 2016.