Volledig scherm
Samuel Armenteros in actie voor Benevento. © Getty Images

Armenteros krijgt wel groen licht van FIFA voor stap naar Portland Timbers

Hij leek naar FC Utrecht te gaan, maar hij kwam niet. De Zweedse aanvaller Samuel Armenteros (27) vertrekt nu op huurbasis van Benevento naar Portland Timbers.

FC Utrecht kreeg eind januari geen toestemming om Armenteros op huurbasis over te nemen, omdat hij in dit seizoen dan voor drie verschillende clubs zou spelen. Omdat Portland Timbers volgende maand aan een nieuw seizoen in de MLS (Amerikaanse profcompetitie) begint, kreeg Armenteros wel groen licht van de FIFA voor deze overstap. Hij zal tot december 2018 worden verhuurd aan Portland Timbers. Armenteros ligt nog tot de zomer van 2020 onder contract bij Benevento, de hekkensluiter in de Serie A. Daar scoorde Armenteros het afgelopen halfjaar één keer in negen optredens.

Portland Timbers on Twitter

Club acquires striker @SamArmenteros from Serie A side Benevento Calcio on loan. Details | https://t.co/kB1pmetrVc #RCTID

Wedstrijd bij de beloften

De deal naar FC Utrecht klapte eind januari op het feit dat de Zweedse spits begin dit seizoen, nog voor zijn overgang naar Italië, 45 minuten heeft meegespeeld in een wedstrijd in de beloftencompetitie met Jong Heracles Almelo tegen sc Heerenveen. Dat deed hij om te herstellen van een blessure. FC Utrecht en Benevento gingen er vanuit dat de wedstrijd niet meetelde omdat het duel geen onderdeel uitmaakte van een competitie die in de officiële Nederlandse voetbalpiramide valt.

De KNVB en FIFA wilden echter geen uitzondering maken om geen precedent te scheppen voor andere clubs. De regel dat een speler voor maximaal twee clubs uit mag komen in een voetbaljaar is bedoeld om competitievervalsing te voorkomen. FC Utrecht hoopte vanwege de aard van de wedstrijd dispensatie te krijgen.