Volledig scherm
Unai Emery © BSR Agency

Arsenal ontslaat Emery na dramatische reeks

Unai Emery is door Arsenal ontslagen na de nederlaag van de Londenaren in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt (1-2). Ook in de Premier League wil het dit seizoen niet vlotten met de Gunners. De club is al zeven duels zonder zege, de slechtste reeks sinds 1992.  Assistent Freddie Ljungberg neemt zijn taken tijdelijk over.

De 48-jarige Spanjaard kreeg Arsenal dit seizoen maar niet aan de praat. In de Premier League staat Arsenal op de achtste plaats, met al negentien punten achterstand op koploper Liverpool. De laatste competitiezege dateert van begin oktober tegen Bournemouth (1-0).

Emery werd in de zomer van 2018 aangesteld als opvolger van Arsène Wenger, die 22 jaar bij Arsenal op de bank had gezeten. De Spanjaard had eerder onder meer Valencia, Spartak Moskou, Sevilla en Paris Saint-Germain onder zijn hoede. Hij leidde Sevilla drie keer op rij naar de eindzege in de Europa League (2014, 2015 en 2016). Emery verhuisde daarna naar de Franse topclub PSG, maar ondanks een landstitel en vier gewonnen bekers moest hij na twee jaar vertrekken omdat het zo gewenste succes in de Champions League uitbleef.

Afgelopen seizoen eindigde Arsenal onder Emery als vijfde in de Premier League. De Spanjaard bereikte ook met zijn Engelse ploeg de finale van de Europa League, maar daarin was stadgenoot Chelsea te sterk. Arsenal greep daardoor ook naast een ticket voor de Champions League.