Atlético Madrid boekt benauwde zege bij Eibar

In de Spaanse competitie heeft Atlético Madrid een benauwde zege geboekt. De nummer twee van La Liga won met 1-0 bij middenmoter Eibar. In de 85ste minuut maakte Thomas Lemar het verlossende doelpunt uit een fraaie aanval.

Atlético kwam op zes punten van koploper Barcelona. De titelhouder speelt zaterdagavond thuis tegen Real Sociedad.

Atlético Madrid beleefde een onrustige aanloop naar de uitwedstrijd tegen Eibar. Veel aandacht ging uit naar aanvaller Diego Costa, die donderdag weigerde te trainen ‘om persoonlijke redenen’. De heetgebakerde spits was volgens Spaanse media boos over de boete die hij van de clubleiding had gekregen naar aanleiding van zijn woede-uitbarsting in de verloren topper tegen Barcelona op 6 april (2-0).

Zijn tirade tegen de arbiter kostte hem een rode kaart en een schorsing voor liefst acht competitieduels. Costa komt daardoor dit seizoen in La Liga niet meer in actie. De boete van de clubleiding viel volgens diverse Spaanse kranten helemaal verkeerd bij Costa, die mogelijk zijn laatste duel voor Atlético heeft gespeeld.

Volledig scherm
Atletico Madrid viert feest na de late 1-0 van Thomas Lemar. © AFP
  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.