Volledig scherm
Erik Pieters. © Marcel Bonte

Avondje stappen kost Erik Pieters 80.000 euro na boete van Stoke

Erik Pieters heeft een boete van 70.000 pond gekregen van zijn club Stoke City. Hij krijgt deze boete vanwege het overschrijden van de clubregels.

De 29-jarige verdediger was de nacht voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Everton, aanwezig bij de opening van een nachtclub. Nadat Stoke City-coach Paul Lambert dit te weten kwam haalde hij Pieters uit de selectie voor de wedstrijd tegen Everton (1-2), waarna een pittig gesprek volgde met als gevolg een fikse boete van 70.000 pond, omgerekend zo'n 80.000 euro.

Stoke City-voorzitter Peter Coates was ook niet te spreken over het gedrag van de ex-PSV'er. ,,Erik is een zeer ervaren speler, we zijn daarom extreem teleurgesteld in hem over dat hij uit is gegaan op de avond voor zo'n belangrijke wedstrijd. We verwachten professionaliteit van onze spelers en Erik heeft ons lelijk in de steek gelaten."

Erik Pieters, die dit seizoen 24 van de 31 wedstrijden voor Stoke City in de Premier League speelde, kwam in zijn tijd bij PSV ook al in opspraak nadat hij in de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle met rood het veld moest ruimen. Door zijn frustratie sloeg hij een ruit kapot met drie duels schorsing als gevolg.