AZ-er Johnsen wint met Noorwegen van Slovenië

Bjørn Johnsen heeft met Noorwegen in de Nations League gewonnen van Slovenië. De spits van AZ mocht in Oslo een kwartier voor tijd invallen en hielp zo mee om de winst binnen te halen.

Noorwegen won dankzij een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft van middenvelder Ole Selnaes, die een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs de Sloveense keeper schoot: 1-0.

Van het trio AZ-spelers in de Noorse selectie mocht alleen Johnsen meedoen. Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø bleven in het Ullevaal-stadion op de bank.

Noorwegen zit in divisie C van de nieuwe landencompetitie. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck won in groep 3 eerder van Cyprus (2-0) en verloor van Bulgarije (1-0). Dinsdag komen de Bulgaren naar Oslo.

Volledig scherm
© AFP
  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.