Volledig scherm
Ryan Babel viert feest na de 1-0. © AP

Babel drukt Cardiff met heerlijk doelpunt verder in de problemen

Door een wonderschoon doelpunt van Ryan Babel stapelen de problemen zich voor Cardiff City verder op. De nummer achttien van de Premier League moest winnen van het al gedegradeerde Fulham om nog zicht te houden op een langer verblijf op het hoogste niveau van Engeland, maar slaagde daar niet in. Op Craven Cottage werd het 1-0.

Fulham wist tot twee weken geleden slechts één wedstrijd in 2019 te winnen. De laatste competitiewedstrijden tegen Everton (2-0) en Bournemouth (1-0) werden echter gewonnen. Cardiff, achttiende in de Premier League, moest op bezoek bij Fulham winnen om nummer zeventien Brighton & Hove Albion in het zicht te houden.

Fulham was echter sterker en maakte in de 79ste minuut de verdiende 1-0. Op aangeven van Cyrus Christie schoot Babel de bal vanaf zo'n twintig meter in de verre hoek. Keeper Etheridge had het nakijken. Voor Babel betekende het zijn vierde doelpunt van het seizoen voor de Londense club.

Later vandaag komt Cardiff's directe concurrent Brighton & Hove Albion thuis in actie tegen Newcastle United. Bij een overwinning van Brighton is het dit seizoen zo geplaagde Cardiff zo goed als zeker gedegradeerd.

Kijk hier naar de samenvatting van de wedstrijd:

Volledig scherm
Ryan Babel na zijn winnende treffer. © REUTERS