Volledig scherm
© AFP

Bakkali terug bij Rode Duivels: Mentaal was het bij PSV erg moeilijk

Twee jaar na zijn voorlopig enige interland is Zakaria Bakkali terug in de selectie van de Rode Duivels. De 19-jarige vluegelspits probeert na een jaar niks doen bij PSV weer op te krabbelen bij de Spaanse topclub Valencia. Tegen Sport/Voetbalmagazine vertelt Bakkli over zijn moeilijke periode.

Volledig scherm
© afp

,,Mentaal waren die maanden bij PSV bijzonder moeilijk", vertelt Bakkali. ,,Daarna moest ik ook nog de goede keuze maken. Ik wilde eerst dicht bij mijn familie voetballen, Frankrijk of Duitsland. Ook Anderlecht was een mogelijkheid, maar uiteindelijk koos ik toch voor Spanje. Om verschillende redenen: de club, de competitie, het sportieve, het weer en niet te ver van Marokko. De verbinding naar België is ook vrij goed, als mijn vader er niet is dan is mijn broer of mijn zus bij mij. Ik ben nooit alleen in Valencia. Ik woon op vijf minuten van het trainingscomplex, de stad bezoek ik nauwelijks."

Advies van Wilmots
Om de transferknoop door te hakken, liet Bakkali zich adviseren. Onder meer door bondscoach Marc Wilmots. ,,Het is niet zo dat de bondscoach mij Valencia aangeraden heeft, maar hij vond het wel een goede club voor mij. Valencia was toch mijn keuze. Iedereen mag raad geven, maar ik doe uiteindelijk toch mijn eigen ding. Ik ben niet de man die veel naar anderen luistert."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement