Balende De Boer: Dit is meteen een dure les

Frank de Boer zal zich zijn debuut in de Premier League heel anders voorgesteld hebben. Met zijn nieuwe club Crystal Palace verloor de trainer de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town afgetekend met 0-3. ,,Dit is een dure les", concludeerde hij na afloop.

Het ging op het eigen Selhurst Park mis met Crystal Palace tussen de 23ste en de 26ste minuut, waarin het gepromoveerde Huddersfield maar liefst twee keer scoorde. ,,We waren een kwartier lang niet geconcentreerd en daar betalen we de rekening voor", zei De Boer bij Ziggo. ,,Daar moeten we van leren. Daarna heb ik wel veel goede dingen gezien."

Quote

Helaas geven we in vijftien minuten alles weg.

Frank de Boer

Crystal Palace ging na rust op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kreeg in de slotfase zelfs nog een derde goal om de oren. ,,We hebben veel kansen gehad, maar het doelpunt viel maar niet", analyseerde De Boer. ,,Ik had het gevoel dat we anders nog minimaal gelijk hadden kunnen spelen."

,,Je hoopt een thuiswedstrijd te kunnen benutten om met drie punten te beginnen. Helaas geven we in vijftien minuten alles weg. Een wedstrijd duurt nu eenmaal geen 75, maar 90 minuten."

Crystal Palace wacht volgende week de zware uitwedstrijd tegen Liverpool op Anfield. Een week later neemt de ploeg van De Boer het thuis op tegen Swansea City.

Volledig scherm
Frank de Boer in de dug-out bij Crystal Palace. © Getty Images
Volledig scherm
Frank de Boer druipt af na de nederlaag tegen Huddersfield Town. © Reuters