Barcelona zet Catalaanse vlag op shirt

FC Barcelona heeft weer een nieuw shirt gepresenteerd. Frenkie de Jong, Lionel Messi, Luis Suárez en de andere spelers van de Spaanse kampioen gaan in sommige wedstrijden voetballen in een geel tricot met vier rode strepen daar schuin overheen, een verwijzing naar de Catalaanse vlag. Het is al het vierde shirt dat Barcelona voor dit seizoen op de markt heeft gebracht.

Volledig scherm
Het nieuwe uitshirt van Barça. © FC Barcelona

De Catalaanse voetbaltrots viert eind deze maand het 120-jarig bestaan. Ter ere daarvan is een shirt gemaakt dat refereert aan de Catalaanse vlag, die bestaat uit rode en gele strepen. Barcelona presenteerde het shirt in een filmpje met de naam ‘Ho portem dins’ (het zit diep in ons). Het is voor het eerst dat de club vier verschillende shirts in één seizoen heeft.

De keuze voor een 'Catalaans' tricot is pikant, zeker gezien de huidige politieke situatie. Heel wat Catalanen willen dat hun regio onafhankelijk wordt. De voetbalclub sprak vorige maand openlijk steun uit aan de negen veroordeelde separatisten, prominente figuren achter het illegale referendum van twee jaar geleden over onafhankelijkheid.

Het Spaanse hooggerechtshof legde ze jarenlange gevangenisstraffen op. ,,Gevangenschap is niet de oplossing”, meldde Barcelona toen in een verklaring. ,,De oplossing voor het conflict in Catalonië moet louter uit politieke dialoog komen.”

  1. Zirkzee maakt debuut bij winnend Bayern, PSG haalt uit tegen 'Gala’
    Video

    Zirkzee maakt debuut bij winnend Bayern, PSG haalt uit tegen 'Gala’

    De belangrijkste beslissingen waren al gevallen in groep A en groep B van de Champions League, maar toch waren er nog een aantal interessante wedstrijden in deze groepen. De kraker tussen Bayern München en Tottenham Hotspur (beide al geplaatst voor laatste zestien) eindigde in 3-1, Paris Saint-Germain won overtuigend van Galatasaray (5-0) en Real Madrid pakte drie punten op bezoek bij het Club Brugge van Ruud Vormer: 3-1.