Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
4
  • Theodor Gebre Selassie 30'
  • Kai Havertz 28' 33'
  • Mitchell Weiser 61'
  • Kerem Demirbay 78'

Bayer Leverkusen met machtsvertoon langs noodlijdend Werder Bremen

Peter Bosz heeft de hervatting van de Bundesliga met Bayer Leverkusen prima doorstaan. Aan de hand van toptalent Kai Havertz won Bayer, met Daley Sinkgraven in de basis, met 1-4 van Werder Bremen.

De problemen van Werder zijn ook na de herstart van de Duitse topcompetitie onverminderd groot. De nummer zeventien van de Bundesliga, vandaag spelend zonder de geschorste Davy Klaassen, oogt defensief wankel en moest vandaag vier keer vissen. Geen ploeg kreeg dit seizoen meer tegendoelpunten dan de oud-kampioen van Duitsland: 59. Kai Havertz, nog altijd pas 20 jaar, was vanavond de grootste plaaggeest met twee rake kopballen.

Kai Havertz, maker van twee doelpunten.
Volledig scherm
Kai Havertz, maker van twee doelpunten. © BSR Agency

Via rechtsback Theodor Gebre Selassie had Werder nog een snel antwoord op het eerste kopdoelpunt, ware het niet dat Havertz binnen twee minuten opnieuw toesloeg met het hoofd. Het was de aanzet voor een veel ruimere zege voor Bayer Leverkusen. In het laatste halfuur scoorde ook Mitchell Weiser met het hoofd en maakte Kerem Demirbay de kopzorgen in Bremen nog wat erger. De weg naar lijfsbehoud is voor Werder nog heel ver, zoveel is duidelijk. En Leverkusen is nog maar een puntje verwijderd van nummer vijf RB Leipzig.

Volledig scherm
© EPA