Arsène Wenger.
Volledig scherm
Arsène Wenger. © Getty Images

Bayern negeert flirt Wenger: ‘Arsène is geen optie als nieuwe coach’

Hoewel Arsène Wenger het zelf wel zag zitten, wordt de 70-jarige Fransman niet de nieuwe coach van Bayern München. Dat heeft de clubleiding van de Rekordmeister aan Bild laten weten.

Het was een openlijke flirt van Wenger richting Bayern München bij beIN Sports: ,,We hebben nog niet met elkaar gesproken en weet niet of dat gaat gebeuren, maar ik zou een gesprek met Bayern München nooit afwijzen. Ik ken de mensen die daar leidinggeven al dertig jaar en een tijdje geleden ging ik ook bijna naar Bayern München, maar ik heb de laatste tijd niet meer met ze gesproken. Maar trainen is mijn leven dus natuurlijk zou ik daar geïnteresseerd in zijn", zei de Fransman toen hij gevraagd werd of hij interesse zou hebben in het trainerschap in München. 

Wenger, tussen 1996 en 2018 trainer van Arsenal, wilde de opvolger van de ontslagen Niko Kovac dus wel worden. Dat gaat echter niet gebeuren, zo verzekert Bayern München zelf. ,,Arsène heeft Karl-Heinz Rummenigge woensdag gebeld en zijn interesse kenbaar gemaakt voor de positie als coach van Bayern München. Hoewel Bayern Arsène Wenger waardeert voor het werk dat hij bij Arsenal heeft verricht, is hij geen optie om hier de nieuwe coach te worden.”

Quote

Hoewel Bayern Arsène Wenger waardeert voor het werk dat hij bij Arsenal heeft verricht, is hij geen optie om hier de nieuwe coach te worden.

Bayern München

Na het ontslag van Kovac, na de 5-1 nederlaag op bezoek bij Eintracht Frankfurt, is Hansi Flick tijdelijk eindverantwoordelijke bij Bayern München. Onder zijn hoede won Bayern gisteravond met 2-0 de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Aankomend weekend staat voor Bayern München, momenteel de nummer vier van de Bundesliga, de topper tegen Borussia Dortmund op het programma in de Allianz Arena (zaterdag om 18.30 uur).

Ook Erik ten Hag wordt genoemd als mogelijke opvolger van Kovac. Ten Hag, die eerder al werkzaam was als coach van het tweede elftal van Bayern, zei in aanloop naar het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax echter dat hij bij Ajax blijft. ,,Ik richt me dit seizoen op Ajax, waar ik het goed naar mijn zin heb. De interesse streelt, maar meer niet. Ik heb alle energie en focus nodig om met Ajax bezig te zijn.’’

Bekijk hieronder de video van Erik ten Hag over de mogelijke interesse van Bayern München.