Volledig scherm
Club Brugge won dit seizoen de Beker van België en is komend jaar titelverdediger in de Croky Cup. © BELGA

Belgische beker wordt omgedoopt tot 'Croky Cup'

De Nederlandse Eredivisie wordt wel eens denigerend de 'Mickey Mouse-competitie' genoemd. De Beker van België heeft een zo mogelijk nog bespottelijke naam gekregen. Verschil is alleen wel dat de beker voortaan officieel door het leven gaat als de 'Croky Cup'.

Chipsmerk Croky wordt vanaf het seizoen 2015/16 de nieuwe sponsor van de Beker van België. De competitie heet voortaan Croky Cup. Croky tekende een overeenkomst met de Belgische voetbalbond voor de komende drie jaar, zo is vandaag bekendgemaakt.

Croky en de KBVB zijn geen onbekenden voor elkaar. Het chipsmerk was in het verleden al partner van de KBVB ('95-'01) en in 2013 gingen beide partijen opnieuw samen in zee. Croky werd één van de partners van de Rode Duivels.

,,Toen de voetbalbond op zoek ging naar een nieuwe naamsponsor voor de Beker van België vonden beide partijen elkaar dan ook snel", meldt de bond. Croky viert in 2016 zijn vijftigste verjaardag en wil met deze sponsoring 'de ambitie onderstrepen om te bouwen aan de groei van dit Belgische merk'.