Volledig scherm
De Belgische basiself. © BELGA

Belgische voetbalbond en spelers akkoord over nieuwe premies

Het duurde even, maar de Belgische voetbalbond en de internationals hebben een akkoord bereikt over de premies die de spelers krijgen. Deze lopen flink terug, maar bij een wereldtitel volgend jaar in Rusland 

Het vorige akkoord werd gesloten in aanloop naar het WK van 2014 in Brazilië. Die bedragen lagen echter zo hoog, dat de Belgische bond KBVB het financieel redelijk zwaar kreeg. Daarom moesten de bedragen naar beneden.

Meerdere Belgische kranten, waaronder Het Laatste Nieuws, melden vandaag dat de spelers akkoord zijn gegaan om de kwalificatiepremie voor het WK van 2018 met 40 procent te verminderen: 132.000 euro per speler in plaats van 220.000 euro. Ook de premies voor het EK 2020 en het WK 2022 werden al vastgelegd. Met het bereikte akkoord zal de Belgische voetbalbond naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro besparen.

Toernooiwinst

De premies voor het bereiken van volgende rondes op eindtoernooien worden met 15 procent afgeroomd. Op het EK werd nog ruim 1 miljoen euro uitgekeerd voor het bereiken van de achtste finales en 1,69 miljoen voor het halen van de kwartfinales. Daar staat tegenover dat de Rode Duivels voor toernooiwinst in Rusland elk een bedrag tussen 570.000 en 600.000 euro zullen opstrijken. In het nieuwe akkoord zit ook een overeenkomst over de portretrechten. 

..Het akkoord kwam tot stand na diverse onderhandelingsrondes waarbij beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid'', aldus de Belgische bond in een verklaring. Het akkoord moet nog getekend worden, maar er is een overeenkomst met de spelersdelegatie, bestaande uit Jan Vertonghen, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany.

Volledig scherm
De Belgische selectie viert feest op de training. © BELGA