Volledig scherm
De Belgische basiself. © BELGA

Belgische voetbalbond en spelers akkoord over nieuwe premies

Het duurde even, maar de Belgische voetbalbond en de internationals hebben een akkoord bereikt over de premies die de spelers krijgen. Deze lopen flink terug, maar bij een wereldtitel volgend jaar in Rusland 

Het vorige akkoord werd gesloten in aanloop naar het WK van 2014 in Brazilië. Die bedragen lagen echter zo hoog, dat de Belgische bond KBVB het financieel redelijk zwaar kreeg. Daarom moesten de bedragen naar beneden.

Meerdere Belgische kranten, waaronder Het Laatste Nieuws, melden vandaag dat de spelers akkoord zijn gegaan om de kwalificatiepremie voor het WK van 2018 met 40 procent te verminderen: 132.000 euro per speler in plaats van 220.000 euro. Ook de premies voor het EK 2020 en het WK 2022 werden al vastgelegd. Met het bereikte akkoord zal de Belgische voetbalbond naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro besparen.

Toernooiwinst

De premies voor het bereiken van volgende rondes op eindtoernooien worden met 15 procent afgeroomd. Op het EK werd nog ruim 1 miljoen euro uitgekeerd voor het bereiken van de achtste finales en 1,69 miljoen voor het halen van de kwartfinales. Daar staat tegenover dat de Rode Duivels voor toernooiwinst in Rusland elk een bedrag tussen 570.000 en 600.000 euro zullen opstrijken. In het nieuwe akkoord zit ook een overeenkomst over de portretrechten. 

..Het akkoord kwam tot stand na diverse onderhandelingsrondes waarbij beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid'', aldus de Belgische bond in een verklaring. Het akkoord moet nog getekend worden, maar er is een overeenkomst met de spelersdelegatie, bestaande uit Jan Vertonghen, Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany.

Volledig scherm
De Belgische selectie viert feest op de training. © BELGA
 1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
  Fotoserie

  Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

  Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.
 2. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
  'Nog geen deal'

  ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

  Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”