Volledig scherm
© afp

Benzema weigert steun aan oma

Karim Benzema verdient bij Real Madrid een maandsalaris van 708.000 euro. Hij geeft regelmatig wat van zijn loon weg aan de moskee en de Franse voedselbank. Voor zijn oma heeft hij echter weinig over. De Franse stervoetballer is door de rechter veroordeeld tot het maandelijks moeten overmaken van 1.500 euro aan zijn grootmoeder. Benzema gaat in beroep.

Oma Yamina Benhattab Haddou speelde een belangrijke rol in de opvoeding van de kleine Benzema in Lyon. Vorig jaar klopte zij bij haar kleinzoon aan voor wat financiële steun. Ze moet zien rond te komen van een pensioentje van 800 euro per maand, te weinig om haar eten en drinken te kunnen betalen.

Benzema weigerde hulp te geven, waarna oma Haddou naar de rechter stapte om haar kleinzoon tot betalen te bewegen. Dat lukte haar. De voetballer weigert echter als enige van zijn familie zijn grootmoeder te moeten helpen. Hij heeft zijn familieleden, onder wie zijn tante Hélène Haddou en haar gehandicapte dochter, voor de familierechter gedaagd om ook een gedeelte van de 1.500 euro op te hoesten. 'Karim moet zich schamen', spuwde Hélène haar gal in de Franse media.

De zaak dient op donderdag 5 april.