Volledig scherm
Berizzo viert met zijn spelers de gelijkmaker tegen Liverpool © Getty Images

Berizzo na operatie aan prostaatkanker ontslagen bij Sevilla

Sevilla heeft  'vanwege de slechte resultaten' trainer Eduardo Berizzo ontslagen. De 48-jarige Argentijn werd vorige maand geopereerd omdat hij aan prostaatkanker leed. 

Sevilla behaalde in de laatste vier wedstrijden (alle competities) geen enkele zege. De Zuid-Spaanse club verloor onder meer met 5-0 van Real Madrid en met 3-1 van Real Sociedad. Sevilla bezet de vijfde plaats in de Primera División. De clubleiding is al op zoek naar een vervangen. 

Berizzo maakte op 21 november in de rust tijdens het CL-duel met Liverpool aan zijn spelers bekend dat hij prostaatkanker had. In de tweede helft kwam Sevilla terug van een 0-3 achterstand en werd het uiteindelijk 3-3. De coach hervatte een week geleden zijn werk bij de club.

Sevilla repte in een korte verklaring niet over zijn ziekte. Berizzo werd keurig bedankt voor zijn professionaliteit en zijn werk. 

Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.