Lo Stadio on Twitter

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️ | Zestien: het aantal doelpunten dat Pro Piacenza voor rust tegenkrijgt tegen Cuneo. In de basis bij de club uit de Serie C zeven (jeugd)spelers in plaats van elf. De selectie van Pro Piacenza heeft namelijk al maanden niet betaald gekregen.

Beschamende wedstrijd op derde niveau Italië: acht spelers en 16-0 bij rust

Een hele vreemde wedstrijd vanmiddag in de Serie C, het derde niveau van Italië. De ruststand bij AC Cuneo 1905 tegen As Pro Piacenza 1919 was liefst 16-0. De thuisploeg deed het na rust een stuk rustiger aan, maar het werd uiteindelijk toch nog 20-0. 

De verklaring voor deze bizarre uitslag is vrij logisch. De spelers van Pro Piacenza krijgen al maanden niet betaald en zijn nu dus in staking gegaan. Vanmiddag stonden er slechts acht spelers op het veld bij de uitploeg, allemaal jeugdspelers van 16 tot en met 19 jaar. Zelfs de coach van het team is slechts 19 jaar oud. Ook de masseur moest nog invallen, maar hij raakte zelf geblesseerd. 

Pro Piacenza staat onderaan in de Serie C met slechts acht punten na 19 wedstrijden. Sommige teams hebben al 27 competitieduels gespeeld. AC Cuneo staat op nu op een elfde plaats na 25 wedstrijden en haalde vandaag het eigen doelsaldo eens flink op: van -6 naar +14. 

Wesley Victor Mak on Twitter

Uiteindelijk eindstand: 20-0 in het voordeel van de mannen uit Cuneo. Hopelijk wordt Pro Piacenza zo snel mogelijk opgedoekt, afgang voor de fans, de eigenlijke spelers en natuurlijk ook voor die arme jeugdspelers die vandaag als kanonnenvoer moesten dienen.

Volledig scherm
De ruststand bij AC Cuneo - Pro Piacenza. © Livescore