Volledig scherm
Maxime Lestienne in duel met Wesley Hoedt. © BELGA

Blessure brengt rentree Lestienne bij Rode Duivels in gevaar

Maxime Lestienne kreeg vrijdag voor het eerst in 6 jaar weer eens een oproep voor de Belgische ploeg, maar de kans is groot dat de aanvaller van Standard Luik zich moet afmelden bij bondscoach Roberto Martinez. Lestienne raakte vanavond geblesseerd in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Antwerp (2-2). Hij verborg zijn hoofd teleurgesteld in zijn shirt toen hij aangeslagen op de grond zat.

Volledig scherm
© BELGA

Standard Luik knokte zich in het Bosuilstadion terug van een achterstand van 2-0. Renaud Emond bracht de ploeg van trainer Michel Preud’homme weer langszij. De aanvoerder van de ‘Rouches’ tekende in de 72ste minuut op aangeven van Lestienne voor de 2-2.

Lestienne (27) werd in 2013 als speler van Club Brugge al eens opgeroepen voor de nationale ploeg, maar tot een debuut kwam het toen niet. De carrière van de Belg raakte daarna wat in het slop. Hij speelde in het seizoen 2015-2016 op huurbasis voor PSV en keerde vorig jaar terug in eigen land. Met vijf doelpunten in negen wedstrijden is Lestienne bezig aan een sterk seizoen bij Standard Luik, met een uitnodiging voor de ‘Rode Duivels’ tot gevolg.