Volledig scherm
Harry Kane. © Getty Images

Blessure Kane valt mee: WK lijkt niet in gevaar

De blessure van Harry Kane lijkt mee te vallen. De spits heeft beschadigde enkelbanden, maar zou in april alweer mee kunnen trainen, zo meldt zijn club Tottenham Hotspur. 

De spits van de Spurs viel geblesseerd uit in de competitiewedstrijd tegen Bournemouth. De vrees was dat hij tot mei uitgeschakeld zou zijn. In juni begint het WK voetbal in Rusland.

De trefzekere aanvaller, dit seizoen al goed voor 24 doelpunten in de Premier League, mist de komende weken onder meer de oefeninterlands tegen Nederland (23 maart) en Italië (27 maart).

,,Het is teleurstellend dat ik tot de volgende maand uit de roulatie ben, maar blessures horen erbij'', laat Kane weten. ,,We gaan er alles aan doen om zo spoedig mogelijk een rentree te maken.''

Bondscoach Gareth Southgate maakt de Engelse selectie voor beide vriendschappelijke duels donderdag bekend.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.