Blunderende Watford-doelman bezorgt Arsenal belangrijke zege

VideoArsenal heeft prima zaken gedaan in de strijd om een plaats bij de bovenste vier in de Premier League en het daaraan verbonden Champions League-ticket. Dankzij een blunder van Watford-keeper Ben Foster, die werd afgestraft door  Pierre-Emerick Aubameyang, wonnen de Londenaren op Vicarage Road met 0-1.

Foster kreeg de bal in de tiende minuut in de voeten geschoven door ploeggenoot Daryl Janmaat, maar treuzelde vervolgens veel te lang. Aubameyang was er als de kippen bij en hoefde van dichtbij alleen maar zijn voet tegen de uittrap te zetten.

Een minuut later leek de wedstrijd voor bekerfinalist Watford al min of meer voorbij toen aanvoerder Troy Deeney rood kreeg nadat hij een tegenstander met zijn elleboog had geraakt. Nadien lieten beide ploegen grote kansen liggen, maar werd er niet meer gescoord.

Arsenal klimt dankzij de zege naar de vierde plaats, met evenveel punten als stadgenoot Chelsea en één minder dan Tottenham Hotspur. Ook nummer zes Manchester United is nog volop in de race om een Champions League-ticket.

Volledig scherm
Een balende Ben Foster ziet Pierre-Emerick Aubameyang zijn blunder genadeloos afstraffen. © EPA