Volledig scherm
Ange Postecoglou. © Getty Images

Bondscoach Australië dient ondanks WK-ticket ontslag in

Ange Postecoglou houdt het voor gezien als bondscoach van Australië. Hij leidde de Socceroos vorige week na een barrage met Honduras naar het WK van volgend jaar in Rusland, maar Postecoglou houdt het desondanks voor gezien. Hij diende vandaag zijn ontslag in.

Postecoglou stond onder druk vanwege de moeizame prestaties van de 'Socceroos' in de kwalificatiereeks. ,,Het was een moeilijke beslissing'', zei de bondscoach.

Quote

We gaan naar het WK, dus ik weet zeker dat veel kandidaten zich zullen melden.

David Gallop

,,Het was een eer om bondscoach van mijn land te zijn, om de ploeg te leiden op het WK 2014, de Azië Cup in 2015 te winnen en nu weer het WK te halen. Ik zei dat we het zouden halen en dat hebben we ook gedaan. Maar het heeft veel van me geëist, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik stop er daarom mee.''

Postecoglou had Australië sinds eind 2013 onder zijn hoede. De 'Socceroos' kwalificeerden zich voor de vierde keer op rij voor de mondiale eindronde door Honduras in een play-off te verslaan. Australië moest een recordaantal van 22 wedstrijden spelen om zich te plaatsen voor het WK.

Volledig scherm
David Gallop in de kleedkamer na de zege op Honduras. © Getty Images

Al voor het tweeluik met Honduras circuleerden geruchten dat Postecoglou zou vertrekken. De nationale bond FFA wilde wel door met de geboren Griek en bood hem zelfs een nieuw contract aan, maar hij besloot zelf op te stappen.

,,We nemen de tijd om een opvolger te vinden'', zei directeur David Gallop. ,,We gaan naar het WK, dus ik weet zeker dat veel kandidaten zich zullen melden.''

Australië heeft een verleden met Nederlandse bondscoaches: Guus Hiddink leidde de 'Socceroos' naar het WK 2006, Pim Verbeek deed dat vier jaar later. Dick Advocaat heeft al aangegeven graag met een land naar het WK te willen, terwijl ook Bert van Marwijk beschikbaar is. Van Marwijk bleef Australië met Saudi-Arabië voor in de kwalificatiegroep, maar hij kon na de kwalificatie voor het WK geen akkoord bereiken met de bond over een nieuw contract.