Volledig scherm
Voor het begin van de wedstrijd begroet een nog lachende Remko Bicentini de bondscoach van El Salvador, Carlos de los Cobos. © AFP

Bondscoach Bicentini gelooft nog in kansen Curaçao na domper in openingsduel

Gold CupRemko Bicentini, bondscoach van Curaçao, keek met gemengde gevoelens terug op de openingswedstrijd van Curaçao tegen El Salvador. Zijn ploeg verloor in Kingston (Jamaica) de eerste poulewedstrijd in de strijd om de Gold Cup met 1-0 van El Salvador. 

Dat was in de ogen van de bondscoach vooral een onnodige nederlaag. ,,Omdat we in de eerste helft de bovenliggende partij waren. We hadden de controle, maar lieten twee goede kansen bij spelhervattingen onbenut. Een minuut voor het rustsignaal komen zij uit de omschakeling op 1-0 (via Nelson Bonilla, red.). Dat had echt nooit mogen gebeuren’’, treurde Bicentini.

Hoewel Curaçao na rust geen uitgespeelde kansen meer kreeg, weigert Bicentini bij de pakken neer te zitten. ,,Wij zijn nog lang niet verloren. We vliegen nu naar Houston waar we vrijdag Honduras treffen. Ook een sterke tegenstander, maar als we ons normale niveau halen, kunnen we een goed resultaat halen. Het geloof is zeker niet weg.’’

Bij Curaçao spelen onder meer PSV-doelman Eloy Room, Cuco Martina, Darryl Lachman, Elson Hooi en Charlison Benschop mee. Woensdag 26 juni speelt Curaçao de laatste poulewedstrijd in Los Angeles tegen Jamaica. De eerste twee gaan door naar de kwartfinales.

Volledig scherm
Het elftal van Curaçao. © AFP
Volledig scherm
Charlison Benschop. © AFP