Volledig scherm
Michel Dussuyer. © AFP

Bondscoach Ivoorkust levert contract in na troosteloze aftocht in Afrika Cup

Bondscoach Michel Dussuyer van Ivoorkust heeft zijn contract ingeleverd. De 57-jarige Fransman trok zijn conclusies uit het teleurstellend verlopen toernooi om de Afrika Cup, waar de Ivoriaanse voetbalploeg als titelverdediger al in de groepsfase strandde. De nederlaag dinsdag tegen Marokko (0-1) betekende een troosteloze aftocht van de 'Olifanten' op de Afrika Cup.

Dussuyer besloot zondag zijn ontslag in te dienen. De Fransman, zelf oud-profvoetballer, had de nationale ploeg van Ivoorkust sinds de zomer van 2015 onder zijn hoede. Hij volgde toen landgenoot Hervé Renard op, die de oranje brigade een paar maanden eerder naar de winst van de Afrika Cup had geleid.

Afgelopen week nam Georges Leekens ook ontslag als bondscoach van Algerije na de vroegtijdige aftocht op het toernooi in Gabon.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.