Volledig scherm
Juan Carlos Osorio © AP

Bondscoach Paraguay stapt al op na één interland

Juan Carlos Osorio is opgestapt als bondscoach van het nationale voetbalteam van Paraguay. De Colombiaan was ruim vijf maanden in dienst en speelde met zijn team slechts één oefenwedstrijd, in november tegen Zuid-Afrika (1-1).

Osorio was eerder drie jaar lang bondscoach van Mexico. De trainer keert om privé-omstandigheden terug naar zijn eigen land.

De Paraguayaanse bond wil snel een opvolger aanstellen. In juni is de Copa America in Brazilië. Paraguay is ingedeeld in een groep met Argentinië, Colombia en Qatar. Qatar, organisator van het komende wereldkampioenschap, doet mee op uitnodiging.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.