Volledig scherm
Gordon Strachan. © Getty Image

Bondscoach Strachan per direct weg bij Schotland

Gordon Strachan is met onmiddelijke ingang vertrokken als bondscoach van Schotland. Bond en trainer hebben in gezamenlijk overleg besloten uit elkaar te gaan.

Schotland kreeg afgelopen zondag een fikse domper te verwerken. Op bezoek bij Slovenië werd met 2-2 gelijkgespeeld, waardoor Slowakije in Groep F de Schotten passeerde en zich plaatste voor de play-offs. Schotland moet net als Nederland toekijken wanneer komende zomer in Rusland het WK plaatsvindt.

Strachan had de Schotse ploeg sinds januari 2013 onder zijn hoede. ,,De dag dat ik als bondscoach begon, was de mooiste dag in mijn loopbaan. Ik wilde de lach terugbrengen op de gezichten van het land. Het is heel teleurstellend dat we ons niet hebben geplaatst voor de play-offs, want we hebben er zo hard voor gewerkt. We hebben veel mooie momenten gehad. Die zullen mij altijd bijblijven.''

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.