Peter Bosz
Volledig scherm
Peter Bosz © BSR Agency

Bosz tegen Gladbach in strijd om Champions League: ‘Belooft topduel te worden’

Peter Bosz kan zich morgen met Bayer Leverkusen in de top 4 van de Bundesliga nestelen. De ploeg van de Nederlandse trainer moet dan wel winnen bij Borussia Mönchengladbach, de nummer 3 van de Duitse voetbalcompetitie. ,,Borussia staat voor ons op de ranglijst, zij hebben twee punten meer dan wij. We kunnen zaterdag een stap zetten, we verheugen ons op deze wedstrijd", zei Bosz. ,,Er staan twee goede teams tegenover elkaar, het belooft dus een topwedstrijd te worden."

Leverkusen hervatte afgelopen week de Bundesliga na een onderbreking van ruim twee maanden vanwege de coronacrisis met een overtuigende zege bij Werder Bremen (1-4). Gladbach zegevierde met 3-1 bij Eintracht Frankfurt.

Voor de eerste vier uit de Bundesliga ligt een ticket voor de Champions League klaar. Bayer Leverkusen staat na 26 speelrondes op de vijfde plaats, één punt achter RB Leipzig en twee achter Borussia Mönchengladbach. ,,Vijf teams strijden om de Champions League-plaatsen. Gelukkig zitten wij daar ook bij", aldus Bosz, die niet kan beschikken over Lars Bender en Kevin Volland.

Bekijk hier de reactie van Peter Bosz op de prestaties van Kai Havertz: