Volledig scherm
Callum Wilson (l) in actie tegen Manchester United-verdediger Chris Smalling. © REUTERS

Bournemouth-aanvaller Wilson debuteert in Engelse selectie

Callum Wilson is door bondscoach Gareth Southgate voor de eerste keer geselecteerd voor het nationale elftal van Engeland. De aanvaller van Bournemouth, de man in vorm in de Premier League, maakt deel uit van de groep voor de wedstrijden tegen Kroatië (Nations League) en de Verenigde Staten.

,,We kennen Callum al van onze jeugdteams’', lichtte Southgate zijn keuze toe. ,,Hij ontwikkelt zich steeds beter en is tot nu toe bij haast alle doelpunten van zijn club betrokken. Dit is een mooie gelegenheid om te kijken hoe hij zich bij ons manifesteert en of hij zich thuis voelt in deze selectie.’'

Callum scoorde dit seizoen al zes keer in de Premier League. Mede daardoor staat Bournemouth momenteel op de zesde plaats in de Engelse competitie.

De Engelsen spelen eerst een oefenduel met de Verenigde Staten. In dat duel neemt Wayne Rooney officieel afscheid. Op 18 november is de ontmoeting met Kroatië, de verliezende finalist van het WK die laatste staat in de poule van de Nations League.

Michael Keane (Everton), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) en Jesse Lingard (Manchester United) keren terug. De drie ontbraken in de vorige interlandperiode.