Volledig scherm
© anp

Boze Martino weg als bondscoach Argentijnen

UpdateDe Argentijnse voetbalbond (AFA) moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Gerardo Martino is dinsdag opgestapt, omdat hij het oneens is met de gang van zaken bij de bond, zo meldt de AFA.

Martino ergert zich aan het feit dat het benoemen van nieuwe bestuurders in de bond lang op zich laat wachten. Een tweede reden om te vertrekken is de moeizame manier waarop de voetbalploeg voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt samengesteld. Veel teams weigeren spelers beschikbaar te stellen voor het toernooi. Ook alle andere leden van de technische staf vertrekken, staat in een door Martino uitgegeven verklaring.

Onder leiding van Martino verloor Argentinië ruim een week geleden de finale van de Copa América van Chili.

Martino is bondscoach sinds augustus 2014. De nu 53-jarige trainer volgde toen, na de verloren WK-finale tegen Duitsland, Alejandro Sabella op. Na de verloren finale op de Copa gaf een teleurgestelde sterspeler Lionel Messi aan te willen stoppen als international. Nu de grootste teleurstelling is verdwenen, zou Messi volgens dagblad La Nación vermoedelijk op die beslissing terugkeren. Naast Messi gaf ook Sergio Agüero, aanvaller van Manchester City, aan te twijfelen over zijn toekomst bij de nationale ploeg van Argentinië.

Wie Argentinië naar het WK van 2018 in Rusland moet loodsen, is nog onduidelijk. Het kwalificatietoernooi voor Zuid-Amerikaanse landen is al een tijdje bezig. Na zes speelronden staat Argentinië op de derde plaats met elf punten, twee punten achter Uruguay en Ecuador.