Volledig scherm
© REUTERS

Braziliaanse voetbalbond bevestigt komst bondscoach Tite

Tite is de nieuwe bondscoach van Brazilië. Dat deelde de Braziliaanse federatie vandaag officieel mee. De 55-jarige Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als Tite, volgt Dunga op. Die werd vorige week de laan uitgestuurd nadat Brazilië de groepsfase van de Copa América niet overleefde.

Volledig scherm
© AFP

Tite verruilt Corinthians voor de Seleçao. Vorige week woensdag verklapte Corinthians-voorzitter Roberto de Andrade al dat zijn trainer de club verliet en een voorstel van de Braziliaanse federatie had aanvaard. De voorbije week onderhandelden Tite en de Braziliaanse bond echter nog over de voorwaarden in het contract.

Met Corinthians werd Tite twee keer landskampioen (2011, 2015) en won hij in 2012 de Copa Libertadores en het WK voor clubs. Hij had in Brazilië ook al Gremio, Atletico Mineiro en Palmeiras onder zijn hoede.

WK-kater
Brazilië heeft zich nog altijd niet hersteld van de oorwassing die het op het WK 2014 in eigen land kreeg. In de halve finales werd het toen met 7-1 uitgeschakeld door Duitsland. In de kwalificaties voor het WK 2018 loopt het ook niet goed. Na zes wedstrijden (twee zeges, drie remises en een nederlaag) is Brazilië pas zesde op tien landen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. Alleen de eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland, de vijfde speelt een barrageduel. Begin september neemt Brazilië het in de kwalificatie op tegen Ecuador en Colombia.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS