Brazilië swingt (zonder Neres) tegen Peru, Venezuela zeker van volgende ronde

Video's Copa AméricaBrazilië heeft dankzij een overtuigende 5-0 overwinning op Peru de groepswinst gepakt in Groep A op de Copa América. Venezuela verzekerde zich van plek twee na een 3-1 zege op Bolivia. De nummers één en twee uit de groep zijn zeker van een plek in de knock-out-fase.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Feest bij de Brazilianen na de 4-0. © AP
Volledig scherm
Everton maakte er 3-0 van. © BSR Agency

Peru eindigt in de groep als derde en is nu afhankelijk van de resultaten uit de andere twee groepen de komende dagen. De twee beste nummers drie kwalificeren zich namelijk ook voor de kwartfinale van het kampioenschap van Zuid-Amerika.

Brazilië, dat aantrad zonder Ajacied David Neres, had na twintig minuten al een geruststellende voorsprong te pakken in Arena Corinthians. Casemiro maakte in de twaalfde minuut de openingstreffer, waarna Roberto Firmino zeven minuten later de 2-0 maakte. Buitenspeler Everton besliste na ruim een halfuur het due: 3-0. Snel na de pauze maakte aanvoerder Daniel Alves er nog 4-0 van voor 'De Goddelijke Kanaries’. In de slotminuut zorgde invaller Willian voor het slotakkoord met een fraai afstandsschot: 5-0. Gabriel Jesus mocht diep in blessuretijd nog vanaf elf meter aanleggen voor de zesde Braziliaanse treffer, maar hij miste de strafschop.

Volledig scherm
Machís juicht na een treffer. © BSR Agency

Venezuela won dankzij twee treffers van Daniel Machís met 2-1 van Bolivia, dat puntloos blijft op deze Copa América. Machís maakte al na twee minuten zijn eerste treffer en tien minuten na de pauze zorgde hij voor de 2-0. Leonel Justiniano maakte acht minuten voor tijd namens Bolivia nog wel de 2-1, maar spits Josef Martínez (in dienst bij het Atlanta United van Frank de Boer) besliste vier minuten later het duel: 3-1.

Dankzij de zege eindigt Venezuela als tweede in de groep achter Brazilië, waardoor het land zeker is van een plek in de kwartfinale. In tegenstelling tot nummer drie Peru, dat moet hopen op gunstige resultaten in de andere twee groepen.

Bekijk hier de samenvatting van Bolivia-Venezuela:

Volledig scherm
© BSR Agency