Volledig scherm
Sebastien Haller is op dreef bij Eintracht Frankfurt. © BSR Agency

Bruggink: Haller klopt op deur van ‘Les Bleus’

Eintracht Frankfurt-Sébastien Haller verkeert in topvorm. De oud-spits van FC Utrecht, pas 24 jaar, maakte gisteravond tegen Fortuna Düsseldorf twee goals binnen 143 seconden; de snelste double van dit Bundesliga-seizoen. Daarmee komt de teller in de competitie op veertien doelpunten. Volgens oud-PSV’er en analyticus Arnold Bruggink is het slechts een kwestie van tijd dat Haller zich bij de Franse selectie voegt.

Quote

Haller zit in de Bundesliga nog niet aan zijn plafond.

Arnold Bruggink

Sébastien Haller startte gisteren op de bank en maakte als invaller in de blessuretijd beide doelpunten. Eintracht Frankfurt kwam daarmee op 3-0 en klom naar de vijfde plaats in de Bundesliga.

Met veertien goals en negen assists is hij dit seizoen bij 23 competitiedoelpunten van Die Adler betrokken. Dat schaart hem achter Robert Lewandowski (zeventien goals en zeven assists) als Most Valuable Player van de Duitse competitie. Naast het bekleden van de tweede positie in dit klassement, kan hij zich nu ook na Kylian Mbappé de meest productieve Fransman in de top vijf Europese competities noemen. Wie had dat bij zijn overstap van FC Utrecht verwacht?

Arnold Bruggink, zelf ook vier jaar actief geweest als voetballer in de Bundesliga bij Hannover, had wel zien aankomen dat Haller het zou redden bij Frankfurt.

Volledig scherm
Arnold Bruggink. © Carlo ter Ellen DTCT

,,Frankfurt is een goed elftal. Bruno Hübner (technisch directeur Eintracht Frankfurt, red.) weet wat hij doet. Hij stelt zijn elftal met beleid samen, het zit goed in elkaar. Dat valt ook af te zien aan het spel. Vorig seizoen hebben ze de beker gewonnen en ook dit seizoen presteren ze naar behoren. Vooral voorin zijn ze sterk met naast Haller spelers als Luka Jovic, Ante Rébic en Gonçalo Paciência. Bovendien hebben Fransen over het algemeen een professionele houding. Fransen raken niet snel van slag als ze even niet spelen, waar Nederlanders eerder geneigd zijn om te klagen. Zo zat hij gisteravond tegen Düsseldorf ook op de bank, al was dat waarschijnlijk om hem te sparen voor het duel met Inter Milaan van donderdag.”

De statistieken van Haller liegen er niet om. De Fransman is uiterst productief, ook in de Europa League scoort hij aan de lopende band met vijf goals in acht wedstrijden. ,,Waarom hij niet bij het nationale voetbalelftal van Frankrijk speelt?”, vraagt Bruggink. ,,Tja, die hebben natuurlijk een overschot aan goede spelers. Maar ik denk dat hij wel op de deur klopt. Hij is nog maar 24 en is zowel fysiek als technisch sterk.”

Met zulke cijfers kom je automatisch in de spotlights van diverse clubs te staan. Wellicht dat er een toekomstige transfer met een Nederlands tintje aan zit te komen. Naar verluidt heeft ook Marcel Brands, oud-technisch directeur bij PSV en nu technisch directeur bij Everton, een oogje op Haller, die in Frankfurt een contract heeft tot de zomer van 2021. 

Ook Bruggink denkt dat als Haller zo doorgaat, hij komende zomer wel eens kon vertrekken bij de Duitse club. ,,Als hij op achttien goals en twaalf assists uitkomt aan het einde van dit seizoen, dan melden clubs zich vanzelf. Frankfurt zou dan gek zijn om hem niet te laten gaan. Hij heeft laten zien dat hij in de Bundesliga goed uit de voeten kan en ik voorzie dat hij nog niet aan zijn plafond zit, er zit zeker nog rek in.”

Aanstaande donderdag neemt Eintracht Frankfurt het op tegen Inter om een plek in de kwartfinale. De wedstrijd in eigen huis eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Bruggink voorziet een goede afloop voor de Franse spits en zijn team. ,,Een 1-1 gelijkspel, met een doelpunt van Haller.”