Het Bulgaarse elftal op het WK 1994 voor aanvang van de troostfinale tegen Zweden. Bovenste rij, vlnr: Nasko Sirakov, Trifon Ivanov, Boris Mihailov, Yordan Letchkov, Zlatko Yankov en Emil Kostadinov. Onderste rij, vlnr: Petar Hubchev, Krassimir Balakov, Hristo Stoichkov, Ilian Kiriakov en Tzanko Tzvetanov.
Volledig scherm
Het Bulgaarse elftal op het WK 1994 voor aanvang van de troostfinale tegen Zweden. Bovenste rij, vlnr: Nasko Sirakov, Trifon Ivanov, Boris Mihailov, Yordan Letchkov, Zlatko Yankov en Emil Kostadinov. Onderste rij, vlnr: Petar Hubchev, Krassimir Balakov, Hristo Stoichkov, Ilian Kiriakov en Tzanko Tzvetanov. © Getty

Bulgarije droomt nog altijd van 1994

Bulgarije, zaterdag opponent van Oranje, liet de wereld in de jaren '90 smullen van een prachtige generatie voetballers met Hristo Stoichkov als de beste. Na de val van de muur ontfermden criminelen zich over het Bulgaarse voetbal.

  1. Willem van Hanegem weet wie bij Nederland Lionel Messi af moet stoppen: ‘Als het moet, deelt hij uit’

    Willem van Hanegem weet wie bij Nederland Lionel Messi af moet stoppen: ‘Als het moet, deelt hij uit’

    Willem van Hanegem gelooft dat het Nederlands elftal wereldkampioen kan worden. Van Argentinië, de komende tegenstander in de kwartfinale, is hij niet onder de indruk en onder de andere favorieten bij de laatste acht van het WK ziet hij ook geen ploegen ‘waar je niet van kunt winnen’, zegt de oud-international in de vandaag verschenen aflevering van de AD Willem & Wessel-podcast.