Volledig scherm
© AFP

Caen degradeert op laatste speeldag in Frankrijk

Caen is op de laatste speeldag van de Franse voetbalcompetitie gedegradeerd. De club verloor op eigen veld van Bordeaux, 1-0. Younousse Sankharé maakte het doelpunt.

Dijon, dat thuis Toulouse versloeg (2-1), bleef Caen daardoor een punt voor. Dijon speelt nu een play-off om promotie/degradatie tegen Lens, uit de tweede divisie. En Avant de Guingamp was eerder al gedegradeerd. Monaco, het hele seizoen tegenvallend, handhaafde zich, ondanks een nederlaag (2-0) bij Nice.

Kampioen Paris Saint-Germain sloot het seizoen af met een nederlaag bij Stade Reims, 3-1. Kylian Mbappé maakte het doelpunt van de Parijzenaars. Baba Rahman, Mathieu Cafaro en Pablo Chavarria scoorden voor de thuisclub.

Bij Marseille werd Mario Balotelli weer eens uit het veld gestuurd. Het was de 12de keer in zijn loopbaan dat de Italiaan dat overkwam. Marseille won wel, met 1-0 van Montpellier.

  1. Brazilië kan fans nog niet bekoren: ‘Jonge spelers gevoelig voor boegeroep’
    Copa America

    Brazilië kan fans nog niet bekoren: ‘Jonge spelers gevoelig voor boegeroep’

    Brazilië heeft in de openingswedstrijd van de Copa América tegen Bolivia (3-0) de fans in São Paulo nog niet kunnen bekoren. Bij het rustsignaal (0-0) klonk er in het lang niet uitverkochte Morumbi-stadion een luid boegeroep. Ook in de tweede helft bleef het gebrek aan sfeer in de arena opmerkelijk. De treffers van Philippe Coutinho (twee) en Everton zorgden nog wel voor enige vrolijkheid op de tribunes.